Over Marjo

Mijn verhaal

Als therapeut begeleid ik, via ontspanning en bewustwording, al jaren cliënten naar een nieuwe innerlijke balans.

Interesse in lichaam-geest relatie
De samenwerking tussen lichaam en geest heeft mij altijd al geboeid, wat er toe leidde dat ik in 2000 de beroepsopleiding Massage en Lichaamstherapie afgerond heb. Daarna kwam ik in aanraking met cranio-sacraal therapie. Geweldig wat er met zo’n subtiele aanraking allemaal in werking kan worden gezet. Ik was gelijk ‘in de ban van’ en heb daar diverse opleidingen voor gevolgd.

Mijn leerschool naar innerlijke rust
Het leuke van dit vak is dat je nooit uitgeleerd bent. De afgelopen jaren heb ik vele aanvullende opleidingen en curussen gedaan, steeds met als insteek de lichaam/geest relatie. Het heeft mij gevormd tot degene die ik nu ben. En gemaakt dat ik me steeds makkelijker kan afstemmen op de kern in mezelf waar ik die innerlijke rust en zekerheid herken die er van nature bij ieder mens is. Maar….het gaat niet vanzelf heb ik ervaren. Het leven is een proces, waarbij de keuzes die we maken bepalen welke richting we op gaan.

Ja, ook ik heb belemmerende patronen
Met een opvoeding en jeugd zonder trauma’s en heftige gebeurtenissen, dacht ik geen ‘therapie’ nodig te hebben. De InnerTuning opleiding ging ik dan ook volgen om anderen beter te kunnen begeleiden in hun processen. Nee zeg, blijk ik, net als ieder mens, toch ook de nodige belemmerende patronen te hebben ontwikkeld! Ook ik heb als kind veel (onbewuste) keuzes gemaakt om me zo comfortabel en veilig mogelijk te voelen. Maar veel patronen bleken belemmerend, waardoor ook ik in mijn leven nog niet alle potentiëlen leef die er in mij zitten. En dat wringt regelmatig (geestelijk en/of lichamelijk). Maar gelukkig heb ik geleerd dat dit ook kan veranderen en dat ik daar zelf de sleutel toe ben.

Luisteren naar de signalen van je lichaam
Lichamelijke ongemakken en pijnen kunnen ontstaan door een ongeluk/blessure, maar vaak is het een uitdrukking van (onbewuste) psychische en emotionele onbalans. Hoe fijn zou het zijn als je lichamelijke klachten verlichten en je ook meer inzicht krijgt in je lichaamssignalen? Zodat je de innerlijke harmonie in jezelf weer gaat herkennen. Ik hoop dat ik met al mijn kennis en ervaring veel mensen kan begeleiden op hun weg naar ontspanning, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling.

Marjo Waardijk

Volg mij op Facebook:

Opleidingen:

PCSA – Cranio Sacraal therapie (4 jr)
Biodynamische Cranio Sacraal therapie (2 jr)

Deze veelomvattende therapie herstelt je verbinding met je diepste kern, waardoor lichaam, geest en emoties weer in balans kunnen komen.

 

Inner Tuning opleiding (doorlopen)
Als mens zijn we een unieke eenheid wat betreft lichaam, mentaal, emoties en ziel. De disbalans de we ervaren is de beste leerschool naar groei en ontplooiing van ons individu.

 

Massage en Lichaamstherapie
De eerste opleiding waarin ik de kracht van aanraking en bewustwording heb mogen ervaren.

Ik ben gespecialiseerd in:

R

Stress gerelateerde klachten

Naast rust en ontspanning in je systeem, begeleid ik je ook in het omgaan met stress.
R

Lichamelijke klachten

Mijn combinatie van diverse methoden, zorgen voor een effectieve behandeling van vele soorten (pijn)klachten.
R

Psychische onbalans

Angst, trauma, depressie, scheiding, overlijden, enz. Ik help je graag de onbalans die je ervaart te veranderen.

Hoe klanten mij ervaren

‘Marjo is zeer toegankelijk, belangstellend en oprecht’ Via een vriendin had ik van cranio sacraal therapie gehoord. Na een mailtje, belde Marjo gelijk op. We hadden een prettig telefoongesprek en maakten een afspraak. Tijdens het persoonlijk intake gesprek bleek Marjo een zeer toegankelijke, belangstellende en oprechte persoonlijkheid. Ze neemt ruim de tijd om naar je te luisteren en verstaat de kunst de juiste vragen te stellen.
Caroline, 51 jaar

Project manager

‘De praktijkruimte is sfeervol ingericht en geeft een rustig en veilig gevoel’ Adriana Roobol

‘Marjo straalt een enorme rust uit’ Josien

‘Marjo heeft het letterlijk in de vingers’ Erik

Wil je samen met mij werken aan jou herstel?

De praktijk: Inner Harmony

Na 10 jaar onder de naam Praktijk Marjo Waardijk gewerkt te hebben, wilde ik wat anders. Al 2 jaar lang zat Inner Harmony in mijn hoofd. De nieuwe website was een mooie aanleiding om ook de nieuwe naam te lanceren.

Inner Harmony, omdat innerlijke harmonie een verlangen is van veel van mijn cliënten.
Inner Harmony…. balans van binnenuit. En laat cranio sacraal therapie nou ook werken vanuit die innerlijke balans. De subtiele aanraking maakt verbinding met het zenuwstelsel en bindweefsel, waardoor, van binnenuit, er een groot scala aan lichamelijke en psychische klachten behandeld kan worden.

Hoe ziet een sessie eruit?
Bij iedere sessie stem ik mij af op de cliënt en ontstaat er een behandeling die aansluit bij wat er op dat moment nodig is. Dit kan ook een combi zijn van cranio sacraal therapie met bindweefsel technieken of ritmische- of hoofdmassage. En het kan een sessie zijn in stilte of in combinatie met een therapeutisch verkenning wat het lichaam laat zien. Net wat er op dat moment nodig is dus. Door mijn rustige voorkomen en de ruime tijd die ik inplan, voelen mensen zich snel op hun gemak. Vanuit deze ontspannen sfeer is het makkelijker je open te stellen voor nieuwe inzichten en ervaringen. Na een kort gesprek, vindt een behandeling plaats op een behandeltafel. Het is aan te raden om makkelijke, loszittende kleding aan te hebben (of mee te nemen).

De praktijkruimte
De praktijk is gevestigd aan huis in een rustige wijk in Maassluis. Parkeren is gratis. Ook met het openbaar vervoer is de praktijk goed te bereiken met de metro (station Maassluis)
Let op, de praktijk is op zolder (2 trappen op).

Praktijk informatie:

Frederik Hendrikstraat 9
3143 LB  Maassluis
Zuid-Holland

06 12091357
marjo@innerharmony.nl

InnerHarmony - cranio sacraal therapie

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!