google-site-verification=pl0RVg_BO8pP_r-BOCnzRavbyC8aH9oPegsra8VRP8c

Nieuwe maan en intenties zetten:

Een intentie is een bewuste positieve gedachte. Het heeft te maken met jouw verlangens en dromen, maar het kan ook verband houden met je levensmissie, met wat je vanuit je hart wil bereiken. Met een intentie bepaal je richting voor de nabije of verre toekomst.
Deepak Chopra omschrijft het als volgt: “Hetgeen zich manifesteert op je pad, wordt geleid door de intentie die je hebt. Een intentie komt vanuit je hart, vanuit de diepste wensen die je voor jezelf en de wereld hebt. Bewust leven in dit moment en jezelf herinneren aan deze intenties is genoeg om te bereiken wat je wilt.” 

Nieuwe maan is DE perfecte tijd om je dromen en verlangens in harmonie te brengen met de werkelijkheid van alle dag. Zie helder voor ogen wat je wilt manifesteren: wat wil je?, wat is echt jouw hartsverlangen? – zet hier een krachtige intentie op!

Het maken van een maand intentie: ‘de toekomst wordt gecreëerd in het heden!’

  • Intenties komen uit je hart en weergeven je hartsverlangen.
  • Via een meditatie of geleide visualisatie kun je meer zicht krijgen op welk hartsverlangen je wilt manifesteren (meditatie maakt namelijk ontspannen, doet bezorgdheid afnemen en laat je hersenen gelukshormonen afgeven, wat dus positievere intenties bewerkstelligt. Middels een meditatie kun je erachter komen wat je werkelijk wilt, i.p.v. zomaar iets te roepen en als intentie te noteren!).
  • Creëer een duidelijk beeld van wat je werkelijk wilt.
  • Stel je intentie alsof het al werkelijk zo is, alsof jij je doel al hebt bereikt; dat geeft je intentie manifestatiekracht mee.
  • Schrijf in je intentie wat je wel wilt en focus je daarop, focus je niet op wat je niet wilt. Ontkenningen laat je weg uit je intentie, je hersenen kennen het woordje ‘niet’ of ‘geen’ niet en interpreteren daarom een intentie met een ontkenning erin negatief. Bijvoorbeeld: je bent altijd gespannen en je wens is ontspanning. Dan is je intentie ‘ik ben ontspannen’- alsof het dus al zo is. Als je intentie zou zijn ‘ik ben niet meer gespannen’ dan wordt de intentie ontkracht door het woordje niet erin, je hersenen skippen dat woordje en dan staat er dus ‘ik ben meer gespannen’ en dat is nu juist wat je niet meer wilde!
  • Maak eventueel nog een tekening, soulcollage of iets anders als illustratie bij je geschreven intentie.
  • Ga ontspannen met je intentie om, manifestatie gebeurt vanuit ontspanning: wanneer je middels je intentie bekrachtigt wat je wilt en daarna je hechting eraan loslaat, gaan je verlangens op in het universum. Jij hebt met je intentie en de aandacht die je hieraan geeft een energie gecreëerd waar het universum zich voor in kan zetten om deze intentie kracht bij te zetten.

Beschouw jezelf als een radio: als jij je wensen uit en omzet in een intentie, dan werkt dat als radiogolven die van jou uitgaan. Jouw wensen zijn een manier om het universum (dat altijd welwillend is en aan jouw kant staat) te laten weten wat je wilt. Hoe duidelijker en specifieker jouw wens, hoe beter dit ook opgepakt kan worden.